Ετικέτες

Ετικέτες

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ANTI - KEIMENA / Objects , ROOMS 2014 Gallery Kappatos Athens






















In the hotel's room 116 , I have made an imaginary architect's workshop.      Cities are made from everyday objects, inspired by movies and literature.   


ROOMS 2014
Contemporary Art Show
Kappatos Gallery presents from 13 to 28 February 2014, for the fourteenth time since 1999, the annual contemporary art exhibition, ROOMS 2014 at St George Lycabettus hotel, in Dexameni-Kolonaki.

http://www.kappatosgallery.com/?page_id=3707


Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτοςδιοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014, για δέκατη τέταρτη φορά από το 1999, την ετήσια έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ROOMS 2014 στο Ξενοδοχείο St George Lycabettus, στην Δεξαμενή-Κολωνάκι.


ANTI - KEIMENA  (objects, instead of texts) 

Το έργο της Μαρίας Καραχρήστου βασίζεται στη διερεύνηση του χώρου -και κυρίως του βλέμματος μέσα σ’ αυτόν- χρησιμοποιώντας στοιχεία από άλλα πεδία δημιουργίας όπως η λογοτεχνία και ο κινηματογράφος

Εστιάζοντας στην κριτική και μελέτη του βλέμματος στον χώρο, στα έργα της, συνθέτει χωρικές εγκαταστάσεις με ετερόκλητα υλικά όπως πίνακες, φωτογραφίες και γενικότερα αντικείμενα από το προσωπικό της αρχείο αφήνοντας τον χώρο να αφηγηθεί την δική του ιστορία. Με μια ματιά από το ειδικό στο γενικό ‘ζουμάρει’ κάθε φορά επιλεκτικά υπονομεύοντας με το έργο της το επιφανειακό, το συνηθισμένο, το ασφαλές. 


Έχοντας την πεποίθηση πως ο ρόλος του καλλιτέχνη, ως ερευνητή-επιστήμονα, είναι να ανακατασκευάζει τον κόσμο και τις μεθόδους του, επεξεργάζεται το ‘προσωπικό’ αρχειακό υλικό και την συλλογή της με μια ελαφρά ειρωνεία και παιγνιώδη διάθεση. Για την έκθεση ROOMS 2014, εμφανίζει μια εγκατάσταση με τον τίτλο ΑΝΤΙ-ΚΕΙΜΕΝΑ. Συνθέσεις καθημερινών χρηστικών αντικειμένων γίνονται βακτήρια και πολεοδομίες μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Μια micro-macro αφήγηση. 


Επιμέλεια: Μαργαρίτα Καταγά 

Αρχειοθήκη ιστολογίου